Culture

No s'han trobat articles.

Popular

Tech

Pissarra 158 - XIII Congrés

Salutació al XII Congrés de l’STEI Intersindical

0

Les circumstàncies ens han obligat a celebrar un Congrés des de la distància i la fredor d’una pantalla d’ordinador, amb menys protocols i sense persones i organitzacions convidades a compartir amb nosaltres una fita tan important per al nostre sindicat. Però no podem ni volem deixar de citar i reconèixer públicament i personal la tasca de totes aquelles persones, companyes nostres durant tants anys, que han deixat la seva petjada, el seu esforç i la seva estimació al llarg de tots els dies que hem compartit dins l’STEI:

Pissarra 158 - XIII Congrés

Reptes de futur de les secretaries de la nova comissió executiva

0

Des de la Secretaria d’Organització i Finances de l’STEI Intersindical, la tasca anirà encaminada a la millora global del funcionament intern del sindicat.
L’objectiu és que l’estructuració del sindicat sigui la més òptima per a dur endavant la nostra tasca sindical, amb l’establiment d’una xarxa organitzativa entre les diferents secretaries, així com la relació d’aquestes amb els òrgans de govern de l’STEI Intersindical.

Pissarra 158 - XIII Congrés

L’STEI manté el compromís amb la cooperació internacional

0

L’STEI Intersindical, tal com estableixen els seus Estatuts, té un compromís dins l’àmbit de la solidaritat internacional i, per aquest motiu, hem de fer feina i ser presents dins els espais que afecten la cooperació internacional de les Illes.
L’STEI Intersindical va començar amb la cooperació l’any 1994, centrat en un principi en projectes de formació i sensibilització per tal que, tant l’alumnat de les illes com el professorat, coneguessin la realitat a la qual s’enfrontaven els seus companys d’Amèrica Llatina, especialment de Centreamèrica.

Design

Pissarra 154

L’amenaça de la desestacionalització turística

0

Tothom sap com de petita és l’illa d’Eivissa (571 km2) i tothom es fa una idea aproximada de com de gran és Cuba (109.884 km2). Idò bé, Eivissa rep al cap de l’any quasi els mateixos turistes que tot Cuba. Entre maig i principis d’octubre, una allau de quatre milions de persones procedents de tota Europa arriba a les illes Pitiüses per passar les seues vacances i divertir-se. Això passa damunt un territori amb 150.000 persones de població fixa (Eivissa) i 12.000 (Formentera).

Pissarra 154

Eivissa i turisme, un binomi d’èxit que podria morir d’èxit?

0

La dupla que formen l’illa d’Eivissa i el turisme fa dècades que es va formar. La importància de les activitats del turisme per a la pitiüsa major és evident i afecta múltiples camps. Darrerament moltes veus alerten sobre els efectes perversos d’alguns aspectes del turisme sobre el benestar dels ciutadans eivissencs i la qualitat ambiental. Aquestes expressions han anat cresquent des de fa una vintena d’anys fins -quan aparegueren en un pla acadèmic i de protestes puntuals- fins arribar a fer-se molt presents en els darrers tres anys, especialment a partir de l’exitosa temporada d’estiu de 2016. Èxit quantitatiu, s’ha de dir. D’aquestes qüestions tracta aquest article.

Pissarra 154

Menorca i el turisme. Contencions i atractius

0

Als anys setanta, es va intentar urbanitzar l’Albufera des Grau. Es van obrir vials i es van alçar algunes cases. També es va construir una part d’un camp de golf, amb l’arena de les dunes de la platja. Els promotors no van arribar a iniciar la tercera pota de l’operació, que consistia en dragar la llacuna, connectar-la al mar i convertir-la amb un port esportiu.

Pissarra 154

Els impactes de la turistització

0

A Mallorca ara tot just, feim balanç dels 4 anys d’aquesta darrera legislatura «de progrés». Malgrat els avanços significatius en determinades polítiques, les institucions de les Illes, segueixen sense abordar la qüestió fonamental clau que determinarà i condicionarà el nostre futur: el model econòmic basat en el monocultiu intensiu turístic i en l’explotació de recursos, territori i persones que aquest implica.