Editorial

0
Share

Tal com podem llegir en el material editat per l’Organización de Mujeres d’STEs-Intersindical amb motiu del 8 de març, “el feminisme s’ha desenvolupat i es desenvolupa com un procés fonamental per a l’assoliment dels valors socials d’igualtat i de llibertat en la societat, de tal manera que consideram d’una importància màxima desvetllar-lo al nostre alumnat”.

El feminisme i, amb ell la coeducació, són la base d’un canvi social important, no només per a aconseguir la igualtat laboral o salarial, per si mateixos prou importants. Des de les entitats que ens declaram feministes, com l’STEI Intersindical, exigim un canvi de societat estructural fet des dels fonaments, en què el neoliberalisme no hi tengui cabuda: una societat ecologista, antipatriarcal, diversa, plural… En definitiva, una societat en la qual totes i tots siguem lliures.

La bretxa de gènere s’ha obert encara més, perquè novament som les dones les que pateixen d’una manera més directa les conseqüències de la globalització neoliberal. Majoritàriament les dones fan les feines més precàries i més mal remunerades; la tasca de les cures, que no té retribució, és assumida per les dones. Segons Oxfam Intermon, 10,8 bilions de dòlars és el valor econòmic de les cures no remunerades que les dones duen a terme a tot el món.

Totes aquestes polítiques no només afecten la població, sinó també el medi ambient. Fa poc mesos s’ha celebrat a Madrid la Cimera del Social pel Clima, conclosa sense que s’hagi arribat a acords significatius que acabin amb el deteriorament del planeta; en aquests moments, ens trobam en un camí de no retorn. Cal replantejar estratègies i donar veu al feminisme, perquè el feminisme és necessari i les alternatives que planteja són fonamentals per a salvar el planeta.

El feminisme s’ha desenvolupat i es desenvolupa com un procés fonamental per a l’assoliment dels valors socials d’igualtat i de llibertat en la societat, de tal manera que consideram d’una importància màxima desvetllar-lo al nostre alumnat

Organización de Mujeres d’STEs-Intersindical

Les dones estan molt més sensibilitzades. No és gratuït que moltes activistes mediambientals siguin dones. Defensen la Terra, perquè saben que és imprescindible cuidar-la, respectar-la i mantenir-la, ja que és la que ens dona vida. No oblidem Berta Cáceres, d’Hondures; Laura Vásquez, de Guatemala i Emilsen Manyoma, de Colòmbia, que han estat assassinades per defensar el seu entorn, com han fet i fan altres defensores del medi ambient.

No podem passar per alt l’atac que rep en aquests moments l’escola i sobretot la coeducació per part de partits i entitats de la dreta extrema i de l’extrema dreta, amb la proposta del “pin parental” al qual ens hauríem de referir més aviat com a “veto parental”. Una mesura que, tot i no tenir un perill legal, pot arribar a tenir un perill “real”, ja que pot aconseguir que el professorat deixi de fer educació per a la igualtat i la diversitat sexual per por i, llavors, passi a la inacció. Per tal d’evitar aquest extrem, des de l’STEI Intersindical reclamam que hi hagi estructures i recursos per part de l’Administració perquè els i les docents comptin amb una estructura que els protegeixi, els ajudi i els assessori.

La paradoxa més curiosa d’aquesta croada contra el que l’extrema dreta anomena “adoctrinament” escolar és que la lideren aquelles persones, institucions i partits que insisteixen en defensar l’ensenyament d’una determinada confessió religiosa, la de sectors ultracatòlics i ultrasectaris, en tots els trams del sistema educatiu.

Davant això, com a docents estam obligats a garantir que els nostres joves puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats, construir lliurement la seva personalitat, accedir a la cultura sense censures i, en definitiva, preparar-los per a l’exercici de la ciutadania democràtica, responsable, lliure i crítica.

XII Congrés de l’STEI Intersindical

Els dies 24 i 25 d’abril de 2020 havia de tenir lloc en el Casal Pere Capellà d’Algaida el XIIè Congrés de l’STEI INTERSINDICAL amb el lema “HI SOM!”. Els congressos del nostre sindicat, que se celebren cada quatre anys, tenen la finalitat de fer balanç del treball realitzat, poder debatre i aprovar les línies organitzatives i d’acció sindical, així com també l’elecció de les persones que conformaran els diferents òrgans de direcció de l’STEI INTERSINDICAL.

Des de l’STEI INTERSINDICAL tenim el ferm convenciment que el nostre model sindical s’ha de transformar en el sindicalisme del futur, i aquest fet ens compromet a seguir avançant i a consolidar-nos en els sectors on vàrem néixer; i a l’extensió de la nostra Intersindical a altres sectors, amb el plantejament d’alternatives organitzatives, de mobilització i d’adequació a les noves realitats que afloren en els diferents àmbits en què podem actuar.

Després d’una època convulsa, herència d’una crisi econòmica i unes polítiques que varen retallar molt significativament els drets i recursos de la ciutadania i de les persones treballadores, el nostre sindicat va iniciar un procés de recuperació dels drets perduts que ha donat el seu fruit. Aquest fet ens demostra que ens cal un sindicat fort, obert a la participació de la seva afiliació, garant dels nostres drets, adaptat als nous temps i als nous reptes als quals hem de fer front, però fidel a l’esperit i a les ganes de revolta democràtica que ja eren ben nostres fa més de 40 anys. Des de l’STEI INTERSINDICAL seguim apostant per una resposta contundent als atacs que puguem patir les persones treballadores, els retalls en els serveis públics, així com també en la defensa del nostre territori i dels nostres drets lingüístics i culturals.

La vostra presència i la vostra militància és més necessària que mai per tal que, a través d’aquestes experiències, puguem construir un futur millor.

Arriba la ‘Pissarra Digital’

Estam molt contents de poder-vos fer partícips de la posada en marxa de la Pissarra Digital. Trobareu tota la informació al voltant d’aquesta qüestió a un article que podreu llegir en aquesta mateixa revista digital.

Articles relacionats